Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
infohazi

A dohányzás káros hatásai

raptorzone · 1 éve
Mindenkitől csak azt hallom hogy mennyire káros a dohányzás de nézzük is valójában igazuk van-e. A dohányzás ártalmas a tüdőre, a szívre, az agyra és még a szexuális életre is. A legjelentősebb megelőzhető halálok a fejlett országokban, így Magyarországon is.
A dohányzás kialvatlanságot, rákossejtek kifejlődését (tüdőrák, szájrák), pikkelysömört okozhat és még rengeteg káros hatása van, nem mellesleg fogaink is besárgulnak tőle.
Hogy miért is van ez? Mert egy szál cigaretta megannyi anyagot tartalmaz mely árthat a szervezetünknek. Ilyen például a benzol, ammónia, hidrogén-cianid, aceton, bután, DDT, formaldehid, hidrazit. A kátrány mint égési melléktermék lerakódik a tüdőben, így minden egyes szál elszívásával csökken annak légzési felülete. Nem elhanyagolható az sem, hogy a dohányfüstnek jelentős a mérgező hatású szénmonoxid-tartalma. És amiért a dohányzás legfőképp senkinek sem ajánlott, mert könnyen rá lehet szokni a nikotin. A nikotin tulajdonképpen erős drog, melynek halálos dózisa 20-60 mg.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!